Make your own free website on Tripod.com

De GeKsTe reis OOIT


Help, ik heb een slang gebeten!

free hit counter

woensdag 23 april 2003 6:02

Hey hallo nihou,                                         [ 23-04-92 ]
 
 
Hoe is het daar in Nederland? Hier weer een mail van de wereldreiziger. Ja het is inderdaad lang geleden dat ik m'n laatste mailtje stuurde met een verhaal. Maarja voor de mooiste dingen in het leven moet je soms lang wachten. Zo heb ik tot m'n 22ste gewacht met m'n werledreisje. En nu heb ik de mooiste tijd van m'n leven!!!
 
Het begon allemaal in Australie, nou ja schiphol natuurlijk en een vliegreis die 23 uur duurde maar goed. In Australie ben ik het hele land doorgereisd. Daarbij heb ik ter land, ter zee en in de lucht (in Australie) 16000 km afgelegt (in 3,5 maand). Daar komt de vliegreis van Amsterdam naar Sydney nog bij, dat is 17500 km. En toen vanuit Sydney naar Taiwan dat was een reisje van 9500.
 
Ja de wereld is groot, maar je kunt in een korte tijd veel doen. Dan te bedenken dat vanaf de eerste dag van m'n reis alles een verassing was!! En nou woon ik hier in Taiwan haha. Ik ben al bijna 8 maanden onderweg en de hele reis is het mooiste wat me kon overkomen. Haha en oja ik hoor steeds meer vrienden vragen wanneer kom je nou terug?
 
Ik zit nou al iets langer dan 3 maanden in Taiwan. Best lastig...de cultuur is anders, de taal, de mensen, de huizen...alles. Maar het is in ieder geval een hele ervaring, dat was Australie ook maar daar vond ik het leven ongeveer net zo makkelijk als in Nederland. Hier in Taiwan kan je lastig een praatje gaan maken met de mensen. Die kunnen namelijk alleen Chinees. En in Australia lag alles je bijna al voorgelegt omdat ze daar miljoenen reizigers per jaar krijgen.
 
Maar op zich bevalt het me hier ook wel in Taiwan. Ik woon hier al 3 maanden, eerst in het huis van m'n vriendin en daarna zijn we samen verhuisd. We zijn verhuisd naar het stadje waar ik werk had gevonden (Hu kou) als engelse leraar. En daar wonen we nou al anderhalve week. En m'n vriendin heeft hier ook net een nieuwe baan gevonden. Dat zit wel goed alleen de (studenten)kamer waar we in wonen is een beetje te warm en de airconditioning is nou net kapot.
 
Maar m'n werk is verder wel heel leuk. Ik werk (al een maand) op engelse school voor Taiwanese kinderen die tussen de 2 en 11 jaar oud zijn. En er zitten tussen de 6 en 18 kinderen in een klas waar ik engelse les aan geef. Wel heel leuk hoor, want op deze school leren de kinderen het op een hele leuke manier, met spellen enzo. En het bavalt mij ook heel goed, de kinderen willen altijd met je praten en zijn best leergierig. Dat is wel leuk.
 
Wat ik dan verder in Taiwan gedaan heb? Nou ik ben hier niet echt aan het rondreizen zoals in Australie. Taiwan is dan ook bijna net zo klein (groot) als Nederland dus echt rondreizen is niet nodig. Maar ik ben wel vaak in de auto (van m'n vriendin) onderweg (samen met haar). Wel lastig trouwens, want alle plaatsnamen en verkeersborden zijn in het Chinees! Haha, maar de chinese plaatsnamen heb ik wel een beetje geleerd. Maar soms is het gewoon gokken (als ik alleen met de auto weg ben).
 
De eerste dag dat ik in Taiwan was ben ik dus met m'n vriendin naar haar huis gegaan. Daarna heb ik werk gevonden als engelse leraar op een klein schooltje. Daar kon ik toen beginnen na het chinese nieuwjaar. Het chinese nieuwjaar was trouwens wel heel leuk (1 februari tot en met 14 februari 2003). 14 Dagen feest met veel vuurwerk, draken, leeuwen en vrolijke mensen op de straat. Toen na het chinese nieuwjaar ben ik begonnen met m'n werk op die school.
 
Ik kreeg eerst een week training, want ja spontaan engelse les geven gaat natuurlijk niet haha. Toen tijdens en na die training wist ik wel ongeveer hoe de baas inelkaar zat en toen ben ik gestopt met m'n werk. M'n baas beloofde me namelijk vanalles maar als het dan zover was dan bleek er wel weer een smoes te voorschijn te komen. Dus ja. Tijdens de training had ik trouwens al 4 klassen lesgegeven en dat heeft ze me nog wel uitbetaald.
 
Nou toen had ik geen werk meer en was ik altijd thuis bij m'n vriendin. Bij m'n vriendin thuis hebben ze op de begane grond een familie-supermarkt. En daar heb ik toen samen met m'n vriendin in gewerkt om haar familie te helpen. Dat is opzich ook wel leuk omdat de klanten altijd wel geinterreseerd zijn als er een buitenlander over de vloer was. Het gesprek ging dan meestal ook over mij, omdat de mensen misschien voor het eerst in hun leven een buitenlander zien (das geen geintje). Ook als ik op straat loop dan kijkt bijna 90 % van de mensen me na, net als een bekende nederlander laat maar zeggen.
 
Ik heb toen een maandje in de supermarkt gewerkt (meegeholpen) en ondertussen ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe baan. Dan kon via het internet. En in die maand ben ik een aantal keren naar een sollicitatie gegaan. Maar veel geluk had ik niet. Ze zeiden meestal dat ze me wel zouden bellen en dat betekent in Taiwan: we willen je niet. Omdat de mensen in Taiwan (Azie) geen nee kunnen zeggen (is echt waar).
 
Na die maand vond ik dan toch m'n geluk bij 1 van de bekenste engelse scholen in Taiwan. Die nam me direct aan, geen contract geen gezeur. Ik was daar donderdag voor sollicitatie en ik kon de maandag erop direct beginnen. Die maandag moest ik direct 4 uren lesgeven! Wel even schrikken hoor, 4 verschillende klassen met 14-18 kinderen in de klas. Maar het ging me aardig goed af (zonder ervaring).
 
Op deze school hadden ze me aangenomen voor 8 uurtjes in de week en dat vond ik wel genoeg. Verdient trouwens best goed (1 van de beste banen in Taiwan)! Ik heb steeds meer lesgegeven en op het laatst gaat het bijna vanzelf, dan is een uurtje lesgeven zo voorbij. En ik werk op die school al andere halve maand dus ik heb ook wel wat ervaring gekregen.
 
Oja afgelopen vrijdag ben ik trouwens ook samen met m'n vriendin naar Taipei geweest, de hoofdstad van Taiwan.  Was echt heel leuk, wat bekende gebouwen gezien en wat geshopt. Met als hoogtepunt het avondeten. Toen heb ik namelijk een slang gegeten en het bloed van de slang gedronken! Smaakte goed en het maakt je sterk zeggen ze.
 
Voordat ik die slang at, liet de man trouwens eerst zien hoe je de slang dood moest maken en het bloed eruit moest halen. Ja ja de slang leefde 10 minuten daarvoor nog. Haha, smakelijk eten! Ik heb er wel foto's van. Wat wel grappig is....hij haalde het hart van de slang eruit en het hart bleef gewoon door kloppen...de man vertelde dat het hart normaal gespoken nog 2 uren door blijft kloppen. haha. Zie je het al voor je?
 
Zo heb ik in Taiwan wel meer van die dingen gegeten. Heel veel garanalen...die ik eerst zelf uit een vijver op kon vissen, en zelf kon bakken. Een crab, lobster, kippekontjes, octopus, schelpdieren en noem maar op. Wat in Taiwan heel normaal en goedkoop is. Niet alles is even lekker hoor! Maar wel leuk om een keer te proberen.
 
Je hebt hier in Taiwan trouwens heel veel markt, elke dag door de hele straat in elke stad. Daar kan je meestal ook de vreemdste dingen tegenkomen. Zo zagen we afgelopen vrijdag trouwens een marktkraam met mobiele telefoons. M'n vriendin vertelde me toen dat ze die mobiele telefoons op de straat hadden gevonden en dan gaan verkopen, haha. In Taiwan is alles illegaal of legaal mogelijk. Iedereen kan z'n eigen winkeltje (marktkraam) in of voor het huis beginnen.
 
Haha wat ook wel grappig was in Taipei...we liepen in het treinstation, hoor ik opeens mensen nederlands praten. Ik samen met m'n vriendin erachteraan. Het waren twee oudere mensen met hun zoon, ze kwamen uit Rotterdam. De jongen bleek hier te studeren en de ouders waren op bezoek. Toch wel leuk de eerste Nederlanders die ik hier tegen ben gekomen. En het is al moeilijk om een buitenlander (zoals mij) op straat te zien.
 
Oke dat was het eerst voor deze mail. Ik vind het altijd leuk om wat van je te horen, ik hoop dat je hebt genoten.
 
Taiwanese groeten,
 
Wybo & Hui Chu
 


 

Ps. Het weer is hier trouwens super, zonnetje aan de blauwe lucht met 35 graden op de teller.
 
Ps2. De datum is trouwens de Taiwanese datum 23 april 92 (jaartal ZONDER 19..!!!) en in Taiwan ben ik in plaats van 22....24 jaar oud.

25-03-2003: Lancering website   2003-2008 De GeKsTe reis OOIT  Laatste update: 18-05-2008