Make your own free website on Tripod.com

De GeKsTe reis OOIT


Rondje Australie (deel 2)

free hit counter

maandag 16 september 2002 7:48

Hey hallo,
 
Ik had je gister verteld dat ik vanaf zaterdag op reis ga door heel Australie. Misschien is het met deze kaart allemaal een beetje duidelijk. Ik denk namelijk niet dat iedereen precies weet hoe Australie eruit ziet en waar al de plaatsen liggen, waar ik naartoe ga.
 
Met deze kaart zal ik dat even kort proberen uit te leggen.

Kaart Australie

Je ziet inderdaad heel Australie met een aantal grote plaatsen aangegeven. Als eerste kan ik je vertellen dat Australie 165 maal zo groot is als Nederland. Ja inderdaad dat kan ik me ook niet voorstellen. En wat ook wel raar is, in het Noorden hebben ze een heel andere tijd dan in het zuiden. Dat scheelt soms wel 1,5 uur.
 
Rechsonder, aan de oostkust dus, zie je Sydney liggen. Daar zit ik nu dit mailtje te typen. En zoals je weet begin ik zaterdag aan m'n "RONDJE AUSTRALIE". Dat begint hier in Sydney en dan ga ik via Melbourne naar Adelaide. Die 2 plaatsen zie je links naast Sydney liggen. Das nog steeds in het zuid-oosten van Australie.
 
Ik ga dus van Sydney via Melbourne naar Adelaide en dat doe ik in 5 dagen! met een tour, waarbij ik ook nog allerlei mooie dingen ga zien. Als ik dan in Adelaide ben, blijf ik daar even om te kijken wat daar allemaal te beleven is. Maar daarna zal ik op de trein stappen richting Perth. Die plaats zie je helemaal links liggen. Ja is wel een beetje afgeleven, ben benieuwt wat daar allemaal te doen is.
 
Als ik dan even in Perth blijf zal ik het meeste wel hebben gezien en dan ga ik dus met het vliegtuig naar Alice Springs. Die plaats zie je precies in het midden van Australie liggen! Links daarnaast zie je Ayers Rock. Dat is het beroemste gebergte van Australie. En daar zal ik achter komen, want ik ga met een 3 daagse tour naar dat rooie gebergte en ik mag de berg zelfs gaan beklimmen, stoer he.
 
In Alice springs is verder niet veel te doen, dus ik zal al na 2 dagen na die Ayers Rock tour verder gaan richting het noorden. Dat zal ik weer met een andere tour doen, die 5 dagen zal duren. En ik ga dan dus naar Darwin, dat ligt daar helemaal linksbovenin. Daar zal het wel heel warm zijn, als ik aankom.
 
Maar lang blijf ik daar ook niet, want ik stap al snel weer op het vliegtuig richting Cairns. Het vliegtuig doet er maar 3,5 uur over trouwens. En Cairns zie je daar helemaal rechtsboven liggen. Dat is aan de oostkust. Als ik dan in Cairns ben, mag ik er 3 maanden over doen om via die oostkust weer terug te komen in Sydney.
 
En dat zal me wel lukken, want ik heb een "buspass" geregelt waarmee ik steeds in en uit de bus mag stappen, waar ik maar wil. Eigenlijk net als een stadsbus, maar dan over een snelweg. Als het goed is ga ik dan langs Brisbane. Wat je daar rechts aan de oostkust ziet liggen. En na 2 a 3 maanden ben ik weer in Sydney en dan is het bijna Kerst.
 
Zo dat is wel duidelijk nu ofniet? Ja ik weet dat ik dit gister ook al had verteld, maar met deze kaart van Australie, heb je er ook nog eens een goed beeld bij!!!
 
See ya!
 
Groetjes...
 
Wybo

25-03-2003: Lancering website   2003-2008 De GeKsTe reis OOIT  Laatste update: 18-05-2008