Make your own free website on Tripod.com

De GeKsTe reis OOIT


Voor 2 dagen m'n bagage kwijt!

free hit counter

vrijdag 6 september 2002 5:51

Hoi Allemaal,
 
FF een mailtje vanuit Australie. Eindelijk ben ik in mijn droom terecht gekomen. Het koste me wel een beetje moeite, maar het is me gelukt. Ik zit nu helemaal in Sydney het is hier 8 uur later dan bij jullie, dus jullie liggen nu allemaal de slapen. Het is bij ons nu 10 over half 12. En bij jullie dus 10 over half 5 's ochtends.
 
Ik zal jullie eerst eens vertellen over m'n reis en hoe het kon ik voor 2 dagen m'n bagage "KWIJT" was. De reis begon natuurlijk op Schiphol. Ik moest toen uiteindelijk ALLES achter me laten, wat ik nog steeds moeilijk vind. Ik mis iedereen die nu dit mailtje leest heel erg. Ik zal proberen jullie zo vaak mogelijk te e-mailen en ik hoop dat ik vaak een mailtje van jullie terug krijg!!
 
Nou daar stonden we dan op schiphol, m'n hele familie was mee. We zijn met 2 auto's vertrokken vanuit Dokkum. Dat waren dus m'n ouders, m'n broer, m'n 2 zussen en aanhang. We waren dus met z'n zevenen en het was nog donker want we vertrokken al om 4 uur!!!!
 
Het was op zich wel gezellig in de auto want we kregen ook nog drankcontrole. Wat denken ze wel niet en wij maar volhouden dat we onderweg waren naar schiphol om mij af te zetten. Wel grappig vond ik. Na 2,5 uur rijden waren op schiphol aangekomen. Of ik zenuwaachtig was? Nee eigenlijk niet echt, raar he?
 
Op schiphol zijn we gaan zitten e n ik zag direct al een paar mensen van de groep waar ik nu bij zit. We moesten 3 uur wachten voordat we het vliegtuig in konden stappen. Maar eerst moesten we inchecken. Afscheid van m'n ouders, broer, zussen en aanhang. Wel moeilijk hoor, want op dat moment besef je pas dat alles nu echt gaat beginnen.
 
De 3 uur wachten vlogen voorbij want het was best gezellig met de groep. We zijn naar de Gate gelopen om het vliegtuig te stappen, maar het bleek dat we bij de verkeerde Gate zaten. Het hele vliegtuig heeft op ons gewacht hahah. We moesten toen snel snel, maar we hebben het gehaald. En toen zat ik dus voor de eerste keer in het vliegtuig!!!!
 
Ik kreeg allemaal kriebels in m'n buikje en toen het vliegtuig opsteeg was het best leuk eigenlijk. Net alsof je in een achtbaan zit. En ik had heel mooi uitzicht, want ik zat bij het raampje..COOL. Ik kon mooi de noordzee zien, en al het strand bij Noordwijk en al de andere stranden. Maar al snel (na 5 minuten, zag ik alleen maar zee.
 
Later zag ik engeland om de hoek verschijnen en al na een uurtje landen we op Londen. Daar moesten we 2 uur wachten, maar weer viel het wel mee (maartja das achteraf he). We konden na 2 uur weer het vliegtuig instappen. En het bleek dat we nu met z'n allen als groep dicht bij elkaar zaten. Oja ik had verteld dat de groep uit 9 personen zou bestaan, maar het zijn er 8! Er is namelijk 1 meisje die niet mee is gegaan en we weten niet waarom. Maarja we zijn met z'n achten en de groep is heel gezellig.
 
In het vliegtuig zat ik naast Barry en Ute. Dat zijn 2 mensen van de groep. En in het vliegtuig was het heel gezellig. We moesten 12 uur vliegen en we konden allemaal films kijken og spelletjes spelen. Dat was wel Cool. Alleen heb je er op het laatst wel genoeg van omdat je echt helemaal moe wordt van de vlucht.
 
Maar goed na 12 uren waren we op Singapore aangekomen. Het vliegtuig moest tanken. Daarom mochten we een half uurtje uit het vliegtuig om onze benen te strekken. Toen we weer in wouden checken kregen we te horen dat de moter van ons vliegtuig stuk was. Die moesten ze repareren en het kon een half uur duren zeiden ze. Uiteindelijk duurde dat 3 uren!!!!!!!!!!!!!!! al de tijd moesten we dus wachten en we wisten niet hoe lang het kon gaan duren.
 
Na 3 uur zijn we het vliegtuig weer ingestapt en ik vond het wel een beetje eng. Stel dat die moter het onderweg zou begeven. Maar goed we zijn weer opgestegen en we hadden nog 8 uur te gaan voordat we in Sydney aan zouden komen. Ik heb toen eerst maar even 2 uurtjes geslapen, want ik was echt helemaal kapot. Toen ik weer wakker werd kregen we warm eten (als ontbijt), maar daardoor voelde ik me wel weer stukken beter!!
 
Nog 6 uur te gaan, 5, 4, 3, 2, 1. En uiteindelijk zagen we Sydney vanuit het raampje van het vliegtuig. Toen konden we pas zien hoe erorm groot deze stad is! En daar landen we dan op Sydney airport maar ik besefte nog niet dat ik zo ver van huis was. Maar dat besef ik nou wel, het heeft wel even geduurt. Maar goed toen we op Sydney Airport aankwamen bedacht ik me opeens dat ik m'n bagage al 2 dagen kwijt was. Oeps!
 
Nou had ik dus een groot probleem ofniet? Onee de bagage zat natuurlijk 2 dagen in het vliegtuig en daar hoefde ik me geen zorgen om te maken. Die kon ik zo als we uitstapten gewoon ophalen van de bagageband. !Hahahahet was maar een grapje dus.)
 
Het was 10 over half 10 's avonds toen we uitstapten in Sydney en toen was het bij jullie 10 over half 2 als ik het goed heb? Op Sydney stonden mensen van Work & Travek om ons op te halen. Toen voelde ik me direct thuis, raar eigenlijk.... We zijn toen met een busje naar het strand en toen voelde ik me echt heel goed!!! Dit is super dacht ik! Ja het is niet voor niets mijn droom!
 
We zijn naar het strand gereden en daar zijn we even uitgestapt en daarna zijn we naar de jeugdherberg gereden. Daar kregen we de sleutels van onze kamer en daarna zijn we nog even de stad ingegaan om BIER te drinken haha. Dat is het eerste wat je moet doen als je op vakantie gaat toch?
 
Daarna zijn we naar de jeugdherberg gegaan en konden we lekker slapen. We lagen om half 2 's nachts en de volgende dag moesten we al om 10 uur weer opstaan. Maar het is allemaal gelukt. Dat was namelijk gister (donderdag 5 september). We zijn later met de hele groep door Sydney gelopen om vanalles te gaan bekijken. En we hebben uitleg gehad over vanalles...werk zoeken, bankrekening en noem maar op.
 
Ook ging er een groep mensen uit Noorwegen met ons mee. Die waren ook met Travel Active naar Australie gekomen en die waren op dezelfde dag als ons aangekomen. En ik kan je wel vertellen dat die Noren echt heel leuke mensen zijn. Ik heb nu al heel veel met hun gelachen. En ja het is wel makkelijk hoor dat iedereen gewoon engels kan praten. Het is echt SUPER om zo mensen van over de hele wereld beter te leren kennen!!!
 
En dat was pas de eerste (eigenlijk 2de) dag, ben benieuwd wat er allemaal nog gaat komen, ik hoop dat ik nog heel veel mensen van waar dan ook uit de wereld ga onmoeten, want dat is echt ZOOOOOOOO leuk! Nou gisteravond zijn we nog tot half 2 in de bar van de jeugdherberg gebleven, ik heb zowat de hele tijd met een Noors meisje zitten kletsen en veel gelachen. Ze was wel een beetje dronken, maar we konden elkaar prima begrijpen. Daarna ben ik naar m'n kamer gegaan. Oja...ik slaap trouwens met 5 andere personen van m'n groep op een kamer. Ik en nog een jongen met 4 meisjes. Wel gezellig hoor!
 
En vandaag zijn we weer om 10 uur opgestaan om naar het Work & Travel gebouw te gaan. Dat zit midden in het centrum en nu zit ik hier dus met de hele groep een mailtje te typen. Leuk he? Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen! En ik zou het heel leuk vinden om van jullie allemaal een (klein) maitlje terug te krijgen, want daardoor krijg ik een heel goed gevoel van binnen. Ik mis jullie allemaal.
 
Heel Veel Groetjes vanuit de wereldstad SYDNEY!!!!
 
Bye Bye
 
Wybo

25-03-2003: Lancering website   2003-2008 De GeKsTe reis OOIT  Laatste update: 18-05-2008