Make your own free website on Tripod.com

De GeKsTe reis OOIT


@ustralie!?!

free hit counter

dinsdag 20 augustus 2002 20:34

Hey hoi,

 

Over precies 14 dagen zal ik in een vliegtuig zitten op weg naar een ver land. Een ver land "Down Under" waar ik nog nooit eerder ben geweest. Daar zal ik op avontuur gaan op zoek naar de mooiste plekjes die ik maar kan vinden. Leuke dingen doen, die ik normaal (in Nederland) niet zou kunnen doen. Elke dag mooi en warm weer. En natuurlijk genieten van een lange vakantie die ik nooit meer zal vergeten. Voor dat alles en misschien wel meer ga ik een jaar lang naar Australie! En ik zal proberen jullie "mee te nemen" op m'n reis.

 

Het is nu ongeveer 2 jaar geleden dat ik begon na te denken over deze reis. Toen was ik nog bezig met het laatste jaar van m'n opleiding op het MBO, maar ik wist nog niet wat ik daarna ging doen. Doorstuderen vond ik maar niets en direct aan het werk leek me ook niet leuk genoeg. Tja wat moet je dan. Gelukkig hadden ze op dat moment in de kantine van m'n school een voorlichtingsmiddag. Daar stonden allemaal vervolgopleidingen, landmacht en luchtmacht en ook Travel Active was aanwezig. Omdat de landmacht en luchtmacht mij ook niets leek heb ik eens wat meer informatie opgezocht over Travel Active.

 

Travel Active is namelijk een organisatie die reizen regelt voor mensen die willen werken en reizen in een ander land. Nadat ik op internet vanalles had opgezocht, heb ik een brochure van Travel Active aangevraagt. Die lag al snel in de brievenbus en ik heb hem helemaal doorgelezen. Daarna begon het wel heel erg te kriebelen en ik wist al bijna zeker dat ik voor een jaar naar Australie of Canada wilde. Ik ben toen eerst naar een bijeenkomst van Travel Active geweest. Daar waren ook mensen die al voor een jaar naar Australie of Canada waren geweest. Daar heb ik toen mee gepraat en ook met mensen van Travel Active zelf.

 

Daarna wist ik het zeker, ik liet Canada links liggen en heb me aangemeld voor een Work & Travel programma naar Australie. De datum lag ook al vast, want ik zou op 11 november 2001 op het vliegtuig stappen richting Australie. Maar toen het steeds dichter bij kwam merkte ik dat ik niet snel genoeg geld bij elkaar kon krijgen. Want om mezelf in Australie te kunnen onderhouden heb ik een aardig spaarpotje nodig. Daarom heb ik het toen uitgesteld, vooral om meer geld bij elkaar te kunnen sparen.

 

Ik heb de hele reis even laten rusten en me met andere dingen bezig gehouden. Maar in maart van dit jaar (2002) begon ik toch weer veel na te denken over Australie. Nu wist ik ook zeker dat ik genoeg geld bij elkaar kon sparen en ik heb me begin april weer aangemeld voor het Work & Travel programma naar Australie. Nog geen week later kreeg ik een brief dat ik op 3 september 2002 op het vliegtuig kon stappen. En ik had gekozen voor een groepsreis, wat betekent dat ik samen met een groep onbekenden naar Australie ga.

 

En nu duurt het dus nog maar 14 dagen en dan is het al zover. Vandaag heb ik de laatste informatie van Travel Active gekregen. De groep waar ik mee naar Australie ga bestaat uit 9 mensen. Vijf meiden en vier jongens. Het zijn nu nog onbekenden van me, maar dat zal snel veranderen. Een meid heb ik al een beetje leren kennen. Zij had namelijk op de site van Travel Active een berichtje achter gelaten waar ik toen op heb gereageert. Ik heb toen haar e-mailadres gekregen en daarna hebben we elkaar al een beetje leren kennen door te e-mailen.

 

Vanmiddag was er een chatsessie georganiseert, ook op de site van Travel Active. Daar heb ik een kijkje genomen, om te kijken wie de anderen van de groep zijn. Ik kon namelijk tussen 4 en 6 uur met die mensen gaan chatten. En volgende week is er ook nog een kennismaking bijeenkomst, waar ik de groep beter kan leren kennen. Want ik zal toch de eerste dagen van m'n reis met hun opgescheept zitten. Het is namelijk de bedoeling dat we als groep de eerste 2 dagen bijelkaar blijven. Dan krijgen we een rondleiding door Sydney en we slapen samen in een jeugdherberg. Na die 2 dagen zijn we vrij om te staan en gaan waar we willen!

 

Vandaag lag de laatste informatie over m'n reis in de brievenbus. Op 3 septmeber moet ik al om 6.55 uur ('s morgens) op Schiphol staan, daar zal de groep zich verzamelen en later moeten we inchecken. Om 9.55 uur vertrekt m'n vliegtuig richting Londen Heathrow, waar we 20 minuten later al zijn. Maarja dan moeten we eerst 2 uur wachten voordat we verder gaan naar Sydney. Om 12.15 uur vertekt ons vliegtuig (dan eindelijk echt) naar Australie. 21 uur later komen we aan in Sydney en omdat de tijd vooruit moet (+/- 9 uur) zal het daar 18.25 uur zijn en het is inmiddels 4 september 2002. We worden van het vliegveld opgehaald en naar een jeugdherberg gebracht. Zzzz slapen.

 

Wat er daarna allemaal gaat gebeuren weet ik niet.... Het zal het begin zijn van m'n avontuur in Australie. Ik wil proberen het hele land door te reizen om zo veel mogelijk te zien van Australie. Misschien ga ik ook nog wel even naar Nieuw-Zeeland, het schijnt dat het daar nog veel mooier is, dus vandaar.

 

Nog 14 dagen en dan is het zover...

 

Groeten...

 

                Wybo

25-03-2003: Lancering website   2003-2008 De GeKsTe reis OOIT  Laatste update: 18-05-2008